Συντελεστές
.:: ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ::.


Γιός του Αστερίου και της Περσεφόνης, γεννήθηκε στην Κοζάνη, ενώ σήμερα ζεί και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση:


Αποφοιτώντας απο το Λύκειο, εισήλθε στο τμήμα Ιστοριάς, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ' όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στην Ιστορία.

Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, γράφτηκε στον πρώτο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων της Ιστορικής και Βαλκανικής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ (Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Γλωσσολογίας), το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα, ενώ κύρια ενδιαφέροντά του αποτελούν (α) η ιστορία της ελληνικής γλώσσας (όπως αυτή αντανακλάται στις διαλέκτους), (β) οι γλωσσικές επαφές (δάνεια) των βαλκανικών γλωσσών και (γ) η λεξικογραφία.

Ερευνητική και εκδοτική δραστηριότητα:


Συνέταξε το πρώτο κοζανίτικο γλωσσάρι, που εκδόθηκε το 2003 με τίτλο Τα κουζιανιώτ΄κα και έκτοτε δημοσιεύει στα Ελιμειακά εργασίες γλωσσολογικού περιεχομένου με βάση το ιδίωμα της Κοζάνης.

Το 2012 επιμελήθηκε γλωσσολογικά το επανομίτικο γλωσσάρι του Θεοχάρη Παζαρά με τίτλο Τ’ απανουμίτ΄κα, αλλα και το ευρετήριο των Ελιμειακών με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού (για τα τεύχη 1-69, 1982-2012). 
Πέτρος Ν. Παπαναούμ
(σχεδιασμός-τεχνική εποπτεία)

Γόνος των Κοζανιτών Ναούμ και Βασιλικής, γεννήθηκε το 1987 στην Κοζάνη, ενώ σήμερα ζεί και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση:


Αποφοιτώντας από το Λύκειο, εισήλθε ώς αριστούχος στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, απ’ όπου αποφοίτησε με πέντε υποτροφίες αριστείας και τον υψηλότερο βαθμό διπλώματος στο Τμήμα.

Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε διδακτορική διατριβή και μέχρι σήμερα αποτελεί τεχνικό σύμβουλο στη διεθνή ερευνητική ομάδα Materials for Energy Applications Group.

Επαγγελματική δραστηριότητα:


Απο το 2011, και ενώ έχει πιστοποιηθεί ώς Ασφαλιστικός Σύμβουλος από την Τράπεζα της Ελλάδος, εντάσσεται στην τεχνική επιχείρηση ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρεί, ώς συνδιαχειριστής και συντάκτης, την αναγνωρισμένη ιστοσελίδα www.ergonblog.gr.

Κοινωνική δραστηριότητα:


Είναι ενεργό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Φανός Πηγάδ΄ τ’ Κεραμαριό στην Κοζάνη, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ροταράκτ Ομίλου Κοζάνης, είναι διοικητικό στέλεχος του Ροταράκτ Βορείου Ελλάδος εδώ και τρία χρόνια, ενώ είναι ενεργό μέλος του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεσσαλονίκης.