Ετικέτες[1]


Το Κοζανιτολόγιο ζητάει συγνώμη απο τους αναγνώστες, γιατι απο κάποιες ετικέτες (λέξεις-κλειδιά) λείπει η οξεία, με αποτέλεσμα μιά εικόνα ασυνέπειας ώς προς τη δήλωση του τόνου: π.χ. <Αργος Ορεστικό> & <Ανεκδοτα>.

Αυτό δέν οφείλεται ούτε σε απροσεξία, ούτε στην ορθογραφική πολιτική του Κοζανιτολογίου, αλλα στο γεγονός οτι η αλφαβητική σειρά των λέξεων-κλειδιών διαταράσσεται όταν τα συγκεκριμένα φωνήεντα είναι τονισμένα: το <Άργος Ορεστικό> εμφανίζεται πρίν απο το <Αιανή> και το <Ανέκδοτα> πρίν απο το <Αναδημοσιεύσεις>.

Έτσι, προτιμήθηκε να αφαιρεθεί η οξεία, απο το να παραμείνουν οι συγκεκριμένες ετικέτες σε λάθος αλφαβητική θέση.

Για τη δήλωση του τόνου και την ορθογραφική πολιτική του Κοζανιτολογίου δες ΕΔΩ και ΕΔΩ.


[2]

Σχετικά με την ετικέτα «Κείμενα» ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί στη σελίδα Κειμενολόγιο.
[3]


Η ετικέτα (λέξη-κλειδί) «Λεξικά» δηλώνει λεξικογραφική εργασία ή γενικότερα εργασία που διαθέτει λημματολόγιο, δηλ. ένα λεξικό, ένα γλωσσάρι ή βιβλίο/κείμενο που συμπληρώνονται με γλωσσάριο.

Επίσης, η ετικέτα «Λεξικά» δηλώνει μεταλεξικογραφική εργασία (
λεξικογραφία ονομάζεται η ενασχόληση με τη σύνταξη λεξικογραφικών εργασιών, ενώ μεταλεξικογραφία είναι η ανάλυση και μελέτη της λεξικογραφίας).

Ώς προς τη διαφορά λεξικού και γλωσσαρίου και τα προβλήματα που αυτά παρουσιάζουν όταν έχουμε να κάνουμε με διαλέκτους, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τη σχετική εργασία, Διαλεκτικά λημματολόγια.